Ziua 1
BUCURESTI – MANILA
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda la ora 21:50 (in data de 03 octombrie), imbarcare si zbor spre Doha. Dupa escala, ne imbarcam pentru zborul cu destinatia Manila. In jurul orei 22:30 se ajunge in Manila, la origine un mic port din sec al XII-lea, stabilit la gura de varsare a raului Pasig. Transfer la hotel si cazare.
Ziua 2
MANILA
Mic dejun. Ziua de azi este o zi dedicata descoperirii capitalei arhipelagului, unde vom vizita: bulevardul Roxas si Parcul Rizal, numit in onoarea eroului national al tarii, Dr. Jose Rizal, Orasul din interiorul zidurilor - Intramuros, Biserica San Augustin, cea mai veche biserica de piatra ce detine o colectie impresionanta de icoane, vesminte si alte articole cu specific religios, Casa Manila, o reproducere a caselor din secolul al XIX-lea, unde pot fi admirate decorurile orientale si europene, dar si mobila antica cu influente filipineze, Fortul Santiago, principala linie de aparare a orasului impotriva invadatorilor veniti pe mare sau cartierul financiar si comercial din Makati City. Pranz la un restaurant local.Manila este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume, iar zona sa metropolitana este centrul economic, cultural, educational si industrial al tarii. Intoarcere la hotel si cazare.
Ziua 3
MANILA – BACALOR - BAGUIO
Mic dejun. Plecam spre Baguio pe autostrada nordului, ajungand in Bacolor in aprox. 2 ore. Bacolor este un orasel din sutele de orase si sate care au fost devastate de eruptia vulcanului Pinatubo din 1993. Vom face un tur panoramic vizitand Basilica, ingropata mai mult de jumatate in lava pietrificata a vulcanului. Vom vedea ramasitele vechilor case acoperite de cenusa si lava, din care se mai pot observa acoperisurile. Deoarece ploile musonice imprastie an de an cenusa de pe Muntele Pinatubo, locuitorii s-au ‘adaptat’, construindu-si noile case pe piloni inalti.
Vom continua traseul spre Baguio, capitala de vara a filipinezilor, asezata in mijlocul peisajelor dramatice ale Cordilierilor, la 1500 m altitudine. Pranz en route. Tur de oras unde vom vizita Gradina Botanica, Catedrala, Piata si Parcul Burnham. Cazare Baguio.
Ziua 4
BAGUIO - SAGADA
Mic dejun. Plecare spre Sagada, asezare situata la o altitudine de aproximativ 1500 m, vestita datorita ‘sicrielor suspendate’ de pe varful stancilor inalte de calcar, marturie a unei vechi practici funerare foarte rar intalnita. Sagada este si singurul oras filipinez cu majoritate protestanta - episcopala (95% din populatie). Pranz la un restaurant local. Sosire si cazare Sagada.
Ziua 5
SAGADA – BONTOC - BANAUE
Mic dejun. Ne indreptam spre Bontoc, capitala privinciei montane, unde vizitam Muzeul fondat de catre o calugarita belgiana. Aici sunt expuse numeroase artefacte vechi si fotografii infatisand populatia din zona montana. Sosim dupa-amiaza la Banaue, situat in inima Cordilierilor. Privelistea teraselor uriase este fantastica. Un intreg munte a fost ‘sculptat’ cu mainile goale de catre populatia Ifugaos, in urma cu 2000 de ani, pentru a da forma teraselor uluitor de simetrice, inca folosite si astazi pentru vastele plantatii de orez. Amplul proiect ingineresc, care a presupus acoperirea celor doua capete ale vaii pe distante de km intregi si mai mult de 200 m inaltime, sistemul ingenios de irigare cu ajutorul izvoarelor din munti, colectate si canalizate in zig zag pentru a se revarsa peste imensele terase, sunt si acum o enigma foarte mare. Numite si ‘cea de-a opta minune a lumii’, aceste terase fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pranz en route la un restaurant local. Cina si cazare Banaue.
Ziua 6
BANAUE – MANILA
Mic dejun. Ne intoarcem in Manila, oprindu-ne pe traseu la pasul Dalton, Santa Fe, biserica Sf.Guillermo, una dintre cele mai vechi si mai mari din provincia Pampanga si la interesantul cimitir chinezesc din Santa Cruz. Pranz en route. Sosire la Manila dupa-amiaza tarziu. Cazare hotel Manila.
Ziua 7
MANILA – PUERTO PRINCESA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor catre Puerto Princesa. Orasul Puerto Princesa este situat in provincia vestica a insulei Palawan, cunoscut si sub numele de Centrul Eco-Turismului din Filipine. De la aeroport vom fi transferati in regiunea Sabang, de unde vom lua barcile pentru a vizita Parcul National al raului subteran din Puerto Princesa, parc pe lista celor 7 noi minuni ale lumii si patrimoniul UNESCO. O laguna limpede, primitoare, incadrata de copaci seculari s-a format de-a lungul timpului la gura de varsare dar nu este nici pe departe la fel de impresionanta ca ceea ce veti vedea cand veti intra in pestera la bordul unor mici barci cu vasle. Dupa vizita vom servi pranzul intr-un restaurant local. Linistit si stralucitor la exterior, raul navigabil, lung de 8.2 km va va duce pe un taram intunecat si sinistru de tacut, printre formatiuni carstice gigant. Seara intoarcere in Puerto Princesa si cazare.
Ziua 8
PUERTO PRINCESA – EL NIDO
Mic dejun. Plecam spre El Nido. Sosire in jurul pranzului si cazare. Timp liber pentru relaxare si activitati optionale. Cazare El Nido.
Ziua 9
EL NIDO
Mic dejun. El Nido este recunoscut pentru plajele sale superbe si inca salbatice, pentru fauna si flora deosebit de variate si bogate si, mai ales, pentru cele trei tipuri de habitate marine care adapostesc peste 100 de specii de corali, patru specii de broaste testoase pe cale de disparitie si peste 800 de tipuri de pesti. Ziua de astazi o vom dedica unui tur ce include cele mai apropiate insule - Miniloc si Simizu. Primul popas il facem pe plaja 7 Commando, situata pe insula Palawan, de partea cealalta a Capului Buena Suerte si poate fi accesata doar dinspre mare, cu barca. In aceasta zona, apa este foarte bogata in viata marina si este perfecta pentru snorkeling. Urmatorul popas se va face pe Insula Simizu, situata la aprox 25 de minute distanta de 7 Commando Beach, foarte aproape de Insula Miniloc. Insula este ideala pentru iubitorii de snorkeling pentru ca reciful de corali este deosebit de bogat si variat. Pe insula Miniloc vm face trei popasuri distincte, in trei lagune cu ape de culori deosebit de frumoase: un amestec de verde smarald si albastru azur, care se schimba continuu in functie de soare:Laguna Secreta, Laguna Mica si Laguna Mare. Intoarcere in El Nido si cazare.
Ziua 10
EL NIDO – PUERTO PRINCESA - CEBU
Mic dejun. Ne deplasam catre Puerto Princesa unde vom fi transferati la aeroport pentru zbor spre Cebu, principala insula a Provinciei Cebu din grupul insulelor Visayan. Fost sat pescares in secolul al 15-lea, Cebu este acum un centru comercial infloritor si o metropola in permanenta miscare, care serveste ca un mediu pentru schimbul de bunuri si servicii la nivel national. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice si de afaceri din Filipine. Numit "Regina Sudului", Cebu se mandreste cu numeroase comori stralucitoare ce asteapta sa fie descoperite de catre calatori. Dupa sosire vom face un tur panoramic al orasului, ce include: Captoliului Provinciei Cebu, Templul Taoist, Basilica Minore de San Augustin cu legendara imagine sfanta a Pruncului Iisus „Santo Nino” si Fortul San Pedro. Dupa amiaza vom continua turul cu Casa Gorordo (resedinta primului episcop filipinez din Cebu), Crucea lui Magellan, Monumentul Lapu-Lapu. Cazare Cebu.
Ziua 11
CEBU – BANDAR SERI BEGAWAN
Dupa micul dejun, pornim spre aeroport pentru imbarcarea pe zborul cu destinatia Bandar Seri Begawan, cu escala in Manila. Vibrant dar linistit, modern si totodata etern, Bandar Seri Begawan reprezinta o fuziune de opulenta maiestuoasa si respect traditional. Bandar Seri Begawan este centrul comercial, financiar si guvernamental al Bruneiului. Sub podoabele generoase precum turnurile de aur, fantanile spumoase si mozaicul colorat, se afla un oras linistit, bine ancorat in traditia islamica, ceea ce o face una dintre cele mai deosebite capitale din Asia. Sosire si transfer la hotel. Cazare Bandar Seri Begawan.
Ziua 12
BANDAR SERI BEGAWAN
Mic dejun. Astazi ne vom putea bucura de un tur panoramic al capitalei Bruneiului, ce cuprinde minunate monumente de arta si istorie, cum ar fi: Piata Locala, Muzeul Brunei, Moscheea Jame Asr Hassanil Bolkiah, Moscheea Sultan Omar Ali Saiffuddien, Palatul Istana Nurul Iman (resedinta oficiala a Majestatii Sale, Sultanul Negara Brunei Sarussalam). Turul se continua spectaculos cu vizita la Muzeul Regal, dupa care se face o plimbare cu barca in jurul celui mai mare sat Malay, unde se va vizita o casa traditionala. Spre seara se porneste spre aeroportul din Brunei pentru imbarcarea pe zborul cu destinatia Borneo. Se ajunge in Kota Kinabalu, unul dintre cele mai spectaculoase orase din lume. Kota Kinabalu este o capitala moderna, ce ofera plaje lungi cu nisip fin, recife de corali, paduri tropicale, si un ”puternic” munte Kinabalu, la numai 90 minute. Cazare Kota Kinabalu.
Ziua 13
KOTA KINABALU
Micul dejun este urmat de un tur panoramic al orasului, in care vom putea admira: Dealul Signal, Cladirea Sabah Foundation (o minune a ingineriei si a arhitecturii, existand doar patru astfel de cladiri in lume), Muzeul Sabah, unde se regasesc artefacte din trecutul Sabahului si opere de arta moderne, Moscheea State, impresionanta prin cupolele sale maiestuoase si motive de aur, locul central de cult pentru populatia musulmana din Kota Kinabalu. Dupa amiaza, dupa pranzul servit intr-un restaurant local, ne vom bucura de o excursie culturala in satul Mari – Mari, unde vom putea vizita cateva locuinte traditionale. Excursia va ofera posibilitatea de a vedea si experimenta cultura si stilul de viata al 5 grupuri etnice indigene din Borneo in vremurile de demult, de la cultivatorii de orez Kadazan-Dusun, rezidentii Rungus, vanatorii si pescarii Lundayeh, cowboy si tiganii de mare Bajau, si pana la temutii vanatori de capete Murut. Intoarcere in Kota Kinabalu. Cazare si cina.
Ziua 14
PARCUL NATIONAL KINABALU
Mic dejun. Aceasta zi o vom incepe cu o vizita la Parcul National Kinabalu. Parcul a intrat din anul 2000 in patrimoniul mondial UNESCO datorita faptului ca aici exista una dintre cele mai bogate flore si faune din lume, multe plante si animale fiind endemice. Acesta adaposteste peste 1500 specii de orhidee, 330 specii de pasari, 26 specii de ferigi, plante pitice, tot aici regasindu-se si 5 plante carnivore din totalul de 30 din lume. Cazare si cina Kota Kinabalu.
Ziua 15
PARCUL NATIONAL TUNKU ABDUL RAHMAN
Mic dejun. Azi vom vizita Parcul National Tunku Abdul Rahman, situat la 15 minute de Kota Kinabalu. Parcul este format din 5 insule ale Marii Chinei de Sud, situate la o distanta variind intre 3 si 8 km de Kota Kinabalu: Sulug, Manukan, Gaya, Mamutik si Sapi. Fiecare dintre acestea are propriiel caracteritici, fiecare dintre insule fiind speciala in felul sau. Aici ve veti putea relaxa si veti putea inota in apele cristaline de care se bucura aceste insule. Daca sunteti pasionat de sporturile acvatice, veti avea prilejul de a face snorkeling si de a descoperi fascinanta lume subacvatica, plina de diversitate si culoare. Dupa un picnic servit pe una dintre insule vei fi transferati la hotel in Kota Kinabalu.
Ziua 16
KOTA KINABALU – KUALA LUMPUR
Mic dejun. Dimineata ne vom putea bucura de timp liber, pana la transferul la aeroport pentru zborul catre Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Sosire in cursul dupa amiezii, transfer la hotel si cazare Kuala Lumpur.
Ziua 17
KUALA LUMPUR
Mic dejun. Vizitam Kuala Lumpur, ale carui principale atractii se concentreaza in doua mari zone de interes: Centrul Orasului si Triunghiul de Aur. Vom admira Dataran Merdeka (Piata Independentei), Cladirea Sultan Abdul Samad, Moscheea Nationala, Chinatown, Turnurile Gemene Petronas (pana nu de mult cele mai inalte din lume, depasite astazi de ‘Taipei 101 Tower’). Dupa-amiaza excursie in Putrajaya, ’Orasul Gradina’, cel mai nou si mai sofisticat concept urban al Malaeziei, planificat si construit in urma cu doar un deceniu, centrul administrativ federal al metropolei. Patrujaya se bucura de cladiri impozante si parcuri superbe. Vom admira Perdana Putra (resedinta primului ministru), Putra Mosque, frumos colorata in roz, cu cel mai inalt minaret din Asia de sud-est, Palatul de Justitie, Piata Independentei etc. Optional putem face o plimbare cu barcile traditionale pe canale pentru o vedere panoramica. Cazare Kuala Lumpur.
Ziua 18
KUALA LUMPUR – DOHA - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata transfer la aeroport pentru zborul catre Doha. Escala in Doha si zbor in conexiune spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:55.
CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul
document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in
euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim
persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat,
pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta
conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea
contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare.
Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este
egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar,
agentia poate majora pretul sau anula optionalul.
In cazul in care
turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta
urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 30 % daca
retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca
retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca
retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca
turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Aceste
penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera,
sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare
(ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).
Rezervarile pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/
Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:
a. 50 % daca
retragerea se face pana in 60 de zile
inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca
retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca
retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca
turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
In cazul
programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca
retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca
retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca
retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca
retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca
turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea
hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de
organele de resort din tarile respective.
In situatii de
exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera
modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Compania aeriana
si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi
schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu
poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor,
intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata
transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.
Taxele de
aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana
la emiterea biletelor de avion.
Pe durata
circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea
intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la
cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu
se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic
din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor
sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei
anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi,
conducatorii auto etc.).
Pentru
programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au
obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut
de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului
scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de
prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se
prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor
consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei
AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a
refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai
putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru
anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor.
Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza.
In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu
trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei,
agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si
obtine singur viza necesara calatoriei.
Pe durata
croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se
inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la
imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se
serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere)
fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la
sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt
transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin
informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole
etc ). Cabinele pot sa difere din punct
de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de
pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile
superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de
regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea
alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o
saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care
apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate
face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie
inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod
aleatoriu iar agentia nu poate fi trasa
la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa
cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul
program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori
pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre
parinti care sa aibe acordul notarial al
parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare
judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu
certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor
parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu
pasaportul.
Turistul are
obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate
sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau
poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu
sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte
state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii
romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului
valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in
care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul
valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu
permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de
aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati
sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de
turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba
Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).
Pentru a
consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau
informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate,
accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii
sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile
Generale de Participare.
Ziua 1
BUCURESTI – MANILA
Intalnire cu insotitorul de grup in aeroportul Henri Coanda la ora 21:50 (in data de 03 octombrie), imbarcare si zbor spre Doha. Dupa escala, ne imbarcam pentru zborul cu destinatia Manila. In jurul orei 22:30 se ajunge in Manila, la origine un mic port din sec al XII-lea, stabilit la gura de varsare a raului Pasig. Transfer la hotel si cazare.
Ziua 2
MANILA
Mic dejun. Ziua de azi este o zi dedicata descoperirii capitalei arhipelagului, unde vom vizita: bulevardul Roxas si Parcul Rizal, numit in onoarea eroului national al tarii, Dr. Jose Rizal, Orasul din interiorul zidurilor - Intramuros, Biserica San Augustin, cea mai veche biserica de piatra ce detine o colectie impresionanta de icoane, vesminte si alte articole cu specific religios, Casa Manila, o reproducere a caselor din secolul al XIX-lea, unde pot fi admirate decorurile orientale si europene, dar si mobila antica cu influente filipineze, Fortul Santiago, principala linie de aparare a orasului impotriva invadatorilor veniti pe mare sau cartierul financiar si comercial din Makati City. Pranz la un restaurant local.Manila este unul dintre cele mai cosmopolite orase din lume, iar zona sa metropolitana este centrul economic, cultural, educational si industrial al tarii. Intoarcere la hotel si cazare.
Ziua 3
MANILA – BACALOR - BAGUIO
Mic dejun. Plecam spre Baguio pe autostrada nordului, ajungand in Bacolor in aprox. 2 ore. Bacolor este un orasel din sutele de orase si sate care au fost devastate de eruptia vulcanului Pinatubo din 1993. Vom face un tur panoramic vizitand Basilica, ingropata mai mult de jumatate in lava pietrificata a vulcanului. Vom vedea ramasitele vechilor case acoperite de cenusa si lava, din care se mai pot observa acoperisurile. Deoarece ploile musonice imprastie an de an cenusa de pe Muntele Pinatubo, locuitorii s-au ‘adaptat’, construindu-si noile case pe piloni inalti.
Vom continua traseul spre Baguio, capitala de vara a filipinezilor, asezata in mijlocul peisajelor dramatice ale Cordilierilor, la 1500 m altitudine. Pranz en route. Tur de oras unde vom vizita Gradina Botanica, Catedrala, Piata si Parcul Burnham. Cazare Baguio.
Ziua 4
BAGUIO - SAGADA
Mic dejun. Plecare spre Sagada, asezare situata la o altitudine de aproximativ 1500 m, vestita datorita ‘sicrielor suspendate’ de pe varful stancilor inalte de calcar, marturie a unei vechi practici funerare foarte rar intalnita. Sagada este si singurul oras filipinez cu majoritate protestanta - episcopala (95% din populatie). Pranz la un restaurant local. Sosire si cazare Sagada.
Ziua 5
SAGADA – BONTOC - BANAUE
Mic dejun. Ne indreptam spre Bontoc, capitala privinciei montane, unde vizitam Muzeul fondat de catre o calugarita belgiana. Aici sunt expuse numeroase artefacte vechi si fotografii infatisand populatia din zona montana. Sosim dupa-amiaza la Banaue, situat in inima Cordilierilor. Privelistea teraselor uriase este fantastica. Un intreg munte a fost ‘sculptat’ cu mainile goale de catre populatia Ifugaos, in urma cu 2000 de ani, pentru a da forma teraselor uluitor de simetrice, inca folosite si astazi pentru vastele plantatii de orez. Amplul proiect ingineresc, care a presupus acoperirea celor doua capete ale vaii pe distante de km intregi si mai mult de 200 m inaltime, sistemul ingenios de irigare cu ajutorul izvoarelor din munti, colectate si canalizate in zig zag pentru a se revarsa peste imensele terase, sunt si acum o enigma foarte mare. Numite si ‘cea de-a opta minune a lumii’, aceste terase fac parte din patrimoniul mondial UNESCO. Pranz en route la un restaurant local. Cina si cazare Banaue.
Ziua 6
BANAUE – MANILA
Mic dejun. Ne intoarcem in Manila, oprindu-ne pe traseu la pasul Dalton, Santa Fe, biserica Sf.Guillermo, una dintre cele mai vechi si mai mari din provincia Pampanga si la interesantul cimitir chinezesc din Santa Cruz. Pranz en route. Sosire la Manila dupa-amiaza tarziu. Cazare hotel Manila.
Ziua 7
MANILA – PUERTO PRINCESA
Mic dejun. Transfer la aeroport pentru zbor catre Puerto Princesa. Orasul Puerto Princesa este situat in provincia vestica a insulei Palawan, cunoscut si sub numele de Centrul Eco-Turismului din Filipine. De la aeroport vom fi transferati in regiunea Sabang, de unde vom lua barcile pentru a vizita Parcul National al raului subteran din Puerto Princesa, parc pe lista celor 7 noi minuni ale lumii si patrimoniul UNESCO. O laguna limpede, primitoare, incadrata de copaci seculari s-a format de-a lungul timpului la gura de varsare dar nu este nici pe departe la fel de impresionanta ca ceea ce veti vedea cand veti intra in pestera la bordul unor mici barci cu vasle. Dupa vizita vom servi pranzul intr-un restaurant local. Linistit si stralucitor la exterior, raul navigabil, lung de 8.2 km va va duce pe un taram intunecat si sinistru de tacut, printre formatiuni carstice gigant. Seara intoarcere in Puerto Princesa si cazare.
Ziua 8
PUERTO PRINCESA – EL NIDO
Mic dejun. Plecam spre El Nido. Sosire in jurul pranzului si cazare. Timp liber pentru relaxare si activitati optionale. Cazare El Nido.
Ziua 9
EL NIDO
Mic dejun. El Nido este recunoscut pentru plajele sale superbe si inca salbatice, pentru fauna si flora deosebit de variate si bogate si, mai ales, pentru cele trei tipuri de habitate marine care adapostesc peste 100 de specii de corali, patru specii de broaste testoase pe cale de disparitie si peste 800 de tipuri de pesti. Ziua de astazi o vom dedica unui tur ce include cele mai apropiate insule - Miniloc si Simizu. Primul popas il facem pe plaja 7 Commando, situata pe insula Palawan, de partea cealalta a Capului Buena Suerte si poate fi accesata doar dinspre mare, cu barca. In aceasta zona, apa este foarte bogata in viata marina si este perfecta pentru snorkeling. Urmatorul popas se va face pe Insula Simizu, situata la aprox 25 de minute distanta de 7 Commando Beach, foarte aproape de Insula Miniloc. Insula este ideala pentru iubitorii de snorkeling pentru ca reciful de corali este deosebit de bogat si variat. Pe insula Miniloc vm face trei popasuri distincte, in trei lagune cu ape de culori deosebit de frumoase: un amestec de verde smarald si albastru azur, care se schimba continuu in functie de soare:Laguna Secreta, Laguna Mica si Laguna Mare. Intoarcere in El Nido si cazare.
Ziua 10
EL NIDO – PUERTO PRINCESA - CEBU
Mic dejun. Ne deplasam catre Puerto Princesa unde vom fi transferati la aeroport pentru zbor spre Cebu, principala insula a Provinciei Cebu din grupul insulelor Visayan. Fost sat pescares in secolul al 15-lea, Cebu este acum un centru comercial infloritor si o metropola in permanenta miscare, care serveste ca un mediu pentru schimbul de bunuri si servicii la nivel national. Este una dintre cele mai populare destinatii turistice si de afaceri din Filipine. Numit "Regina Sudului", Cebu se mandreste cu numeroase comori stralucitoare ce asteapta sa fie descoperite de catre calatori. Dupa sosire vom face un tur panoramic al orasului, ce include: Captoliului Provinciei Cebu, Templul Taoist, Basilica Minore de San Augustin cu legendara imagine sfanta a Pruncului Iisus „Santo Nino” si Fortul San Pedro. Dupa amiaza vom continua turul cu Casa Gorordo (resedinta primului episcop filipinez din Cebu), Crucea lui Magellan, Monumentul Lapu-Lapu. Cazare Cebu.
Ziua 11
CEBU – BANDAR SERI BEGAWAN
Dupa micul dejun, pornim spre aeroport pentru imbarcarea pe zborul cu destinatia Bandar Seri Begawan, cu escala in Manila. Vibrant dar linistit, modern si totodata etern, Bandar Seri Begawan reprezinta o fuziune de opulenta maiestuoasa si respect traditional. Bandar Seri Begawan este centrul comercial, financiar si guvernamental al Bruneiului. Sub podoabele generoase precum turnurile de aur, fantanile spumoase si mozaicul colorat, se afla un oras linistit, bine ancorat in traditia islamica, ceea ce o face una dintre cele mai deosebite capitale din Asia. Sosire si transfer la hotel. Cazare Bandar Seri Begawan.
Ziua 12
BANDAR SERI BEGAWAN
Mic dejun. Astazi ne vom putea bucura de un tur panoramic al capitalei Bruneiului, ce cuprinde minunate monumente de arta si istorie, cum ar fi: Piata Locala, Muzeul Brunei, Moscheea Jame Asr Hassanil Bolkiah, Moscheea Sultan Omar Ali Saiffuddien, Palatul Istana Nurul Iman (resedinta oficiala a Majestatii Sale, Sultanul Negara Brunei Sarussalam). Turul se continua spectaculos cu vizita la Muzeul Regal, dupa care se face o plimbare cu barca in jurul celui mai mare sat Malay, unde se va vizita o casa traditionala. Spre seara se porneste spre aeroportul din Brunei pentru imbarcarea pe zborul cu destinatia Borneo. Se ajunge in Kota Kinabalu, unul dintre cele mai spectaculoase orase din lume. Kota Kinabalu este o capitala moderna, ce ofera plaje lungi cu nisip fin, recife de corali, paduri tropicale, si un ”puternic” munte Kinabalu, la numai 90 minute. Cazare Kota Kinabalu.
Ziua 13
KOTA KINABALU
Micul dejun este urmat de un tur panoramic al orasului, in care vom putea admira: Dealul Signal, Cladirea Sabah Foundation (o minune a ingineriei si a arhitecturii, existand doar patru astfel de cladiri in lume), Muzeul Sabah, unde se regasesc artefacte din trecutul Sabahului si opere de arta moderne, Moscheea State, impresionanta prin cupolele sale maiestuoase si motive de aur, locul central de cult pentru populatia musulmana din Kota Kinabalu. Dupa amiaza, dupa pranzul servit intr-un restaurant local, ne vom bucura de o excursie culturala in satul Mari – Mari, unde vom putea vizita cateva locuinte traditionale. Excursia va ofera posibilitatea de a vedea si experimenta cultura si stilul de viata al 5 grupuri etnice indigene din Borneo in vremurile de demult, de la cultivatorii de orez Kadazan-Dusun, rezidentii Rungus, vanatorii si pescarii Lundayeh, cowboy si tiganii de mare Bajau, si pana la temutii vanatori de capete Murut. Intoarcere in Kota Kinabalu. Cazare si cina.
Ziua 14
PARCUL NATIONAL KINABALU
Mic dejun. Aceasta zi o vom incepe cu o vizita la Parcul National Kinabalu. Parcul a intrat din anul 2000 in patrimoniul mondial UNESCO datorita faptului ca aici exista una dintre cele mai bogate flore si faune din lume, multe plante si animale fiind endemice. Acesta adaposteste peste 1500 specii de orhidee, 330 specii de pasari, 26 specii de ferigi, plante pitice, tot aici regasindu-se si 5 plante carnivore din totalul de 30 din lume. Cazare si cina Kota Kinabalu.
Ziua 15
PARCUL NATIONAL TUNKU ABDUL RAHMAN
Mic dejun. Azi vom vizita Parcul National Tunku Abdul Rahman, situat la 15 minute de Kota Kinabalu. Parcul este format din 5 insule ale Marii Chinei de Sud, situate la o distanta variind intre 3 si 8 km de Kota Kinabalu: Sulug, Manukan, Gaya, Mamutik si Sapi. Fiecare dintre acestea are propriiel caracteritici, fiecare dintre insule fiind speciala in felul sau. Aici ve veti putea relaxa si veti putea inota in apele cristaline de care se bucura aceste insule. Daca sunteti pasionat de sporturile acvatice, veti avea prilejul de a face snorkeling si de a descoperi fascinanta lume subacvatica, plina de diversitate si culoare. Dupa un picnic servit pe una dintre insule vei fi transferati la hotel in Kota Kinabalu.
Ziua 16
KOTA KINABALU – KUALA LUMPUR
Mic dejun. Dimineata ne vom putea bucura de timp liber, pana la transferul la aeroport pentru zborul catre Kuala Lumpur, capitala Malaeziei. Sosire in cursul dupa amiezii, transfer la hotel si cazare Kuala Lumpur.
Ziua 17
KUALA LUMPUR
Mic dejun. Vizitam Kuala Lumpur, ale carui principale atractii se concentreaza in doua mari zone de interes: Centrul Orasului si Triunghiul de Aur. Vom admira Dataran Merdeka (Piata Independentei), Cladirea Sultan Abdul Samad, Moscheea Nationala, Chinatown, Turnurile Gemene Petronas (pana nu de mult cele mai inalte din lume, depasite astazi de ‘Taipei 101 Tower’). Dupa-amiaza excursie in Putrajaya, ’Orasul Gradina’, cel mai nou si mai sofisticat concept urban al Malaeziei, planificat si construit in urma cu doar un deceniu, centrul administrativ federal al metropolei. Patrujaya se bucura de cladiri impozante si parcuri superbe. Vom admira Perdana Putra (resedinta primului ministru), Putra Mosque, frumos colorata in roz, cu cel mai inalt minaret din Asia de sud-est, Palatul de Justitie, Piata Independentei etc. Optional putem face o plimbare cu barcile traditionale pe canale pentru o vedere panoramica. Cazare Kuala Lumpur.
Ziua 18
KUALA LUMPUR – DOHA - BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata transfer la aeroport pentru zborul catre Doha. Escala in Doha si zbor in conexiune spre Bucuresti. Sosire in Bucuresti in jurul orei 19:55.
CONDITIILE GENERALE DE PARTICIPARE:
Prezentul
document constituie anexa la contractul de prestari servicii.
Tarifele sunt in
euro / persoana. Tarifele sunt valabile pentru grup minim
persoane. In cazul in care nu se intruneste numarul minim mentionat,
pretul se poate majora cu pana la 10%, daca nu este precizat altfel. Aceasta
conditie este acceptata de cei inscrisi la excursie automat, la semnarea
contractului de prestari servicii turistice si nu constituie motiv de anulare.
Numarul minim de participanti pentru a se organiza excursiile optionale este
egal cu numarul minim de participanti pentru intregul program. Sub acest numar,
agentia poate majora pretul sau anula optionalul.
In cazul in care
turistul renunta la excursie, indiferent de motive, acesta va suporta
urmatoarele penalitati calculate din valoarea totala a excursiei:
a. 30 % daca
retragerea se face pana in 60 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 75 % daca
retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca
retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca
turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Aceste
penalizari se aplica in toate cazurile, cu exceptia programelor cu croaziera,
sau programe confirmate cu propriile reguli de achitare, anulare, penalizare
(ex: programe de Paste, Craciun, Revelion, Early Booking etc).
Rezervarile pentru pachetele de Craciun /Revelion/ Paste/
Early Booking anulate, sunt supuse unor conditii speciale de penalizare:
a. 50 % daca
retragerea se face pana in 60 de zile
inaintea inceperii excursiei;
b. 80 % daca
retragerea se face intre 59 - 31 de zile inaintea inceperii excursiei;
c. 100 % daca
retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca
turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
In cazul
programelor care includ croaziere, temenele se modifica, astfel:
a. 10 % daca
retragerea se face pana in 76 de zile inaintea inceperii excursiei;
b. 40 % daca
retragerea se face intre 75 -60 zile inaintea inceperii excursiei;
c. 75 % daca
retragerea se face intre 59 -31 zile inaintea inceperii excursiei;
d. 100 % daca
retragerea se face mai tarziu de 30 zile inaintea inceperii excursiei sau daca
turistul nu se prezinta la locul de plecare in ziua si la ora stabilita.
Clasificarea
hotelurilor, restaurantelor, vasului de croaziera este cea oficial atribuita de
organele de resort din tarile respective.
In situatii de
exceptie ( evenimente, congrese, conferinte, targuri etc. ) agentia poate opera
modificari in structura programului, fara a afecta vizitarea obiectivelor turistice.
Compania aeriana
si orele de zbor mentionate in program sunt cu titlu informativ si pot fi
schimbate. Agentia nu este responsabila in cazul in care programul turistic nu
poate fi realizat, partial sau total, din cauza modificarii orarului de zbor,
intarzierii sau anularii curselor aeriene. Siguranta bagajelor pe durata
transportului aerian cade in sarcina companiei aeriene.
Taxele de
aeroport sunt valabile la data intocmirii programului si pot fi modificate pana
la emiterea biletelor de avion.
Pe durata
circuitelor, sosirea la cazare se face de regula seara, putand aparea
intarzieri datorita conditiilor de trafic, vreme, etc. Orele de sosire la
cazare variaza de la o zi la alta, in functie de programul turistic. Agentia nu
se face raspunzatoare pentru nerespectarea sau intarzierea programului turistic
din cauza conditiilor de trafic (ambuteiaje, inchiderea sau schimbarea anumitor
sectoare de drum etc.), a vremii, a controalelor vamale sau a indisciplinei
anumitor turisti (intarzieri, atitudini ofensatoare sau ostile fata de ghizi,
conducatorii auto etc.).
Pentru
programele care presupun obtinerea vizei inainte de plecare, turistii au
obligatia sa trimita toate documentele solicitate agentiei in termenul prevazut
de aceasta pentru a evita orice risc de a nu se obtine viza din cauza timpului
scurt pana la plecare. In cazul in care obtinerea vizei este conditionata de
prezenta fizica a turistilor pentru interviu, acestia au obligatia de a se
prezenta la data si ora la care s-a facut programarea. Refuzul autoritatilor
consulare de a acorda viza, din orice motiv care nu poate fi imputat agentiei
AGETUR, exonereaza agentia de la orice raspundere. Turistilor carora li s-a
refuzat acordarea vizei, li se va returna intreaga suma achitata in avans, mai
putin anumite costuri percepute de partenerii locali / companii aeriene pentru
anularea excursiei, costurile variind in functie de data anularii serviciilor.
Taxa de viza perceputa de Ambasade pentru procesarea vizelor nu se ramburseaza.
In cazul in care turistul isi planifica mai multe vacante succesive si nu
trimite documentele la timp / nu se prezinta personal pentru obtinerea vizei,
agentia nu poate fi trasa la raspundere iar turistul are obligatia de a-si
obtine singur viza necesara calatoriei.
Pe durata
croazierelor toate platile efectuate ( bauturi, cumparaturi, masaj etc ) se
inregistreaza pe cardul personal pe care fiecare turist il primeste la
imbarcare. Micul dejun si pranzul se servesc in regim bufet iar cina se
serveste ori in restaurantul bufet, ori a la carte ( cu meniu la alegere)
fiecare pasager avand o anumita masa rezervata, de la inceputul pana la
sfarsitul croazierei. Bagajele, atat la imbarcare cat si la debarcare, sunt
transportate de personalul vasului. Seara, fiecare cabina primeste un buletin
informativ cu toate activitatile care au loc a doua zi ( excursii, spectacole
etc ). Cabinele pot sa difere din punct
de vedere al confortului unele fata de altele, cu toate acestea diferenta de
pret este data de pozitionarea acestora pe vas, cele aflate pe puntile
superioare fiind de regula mai scumpe. Cabinele rezervate la grupuri sunt de
regula cabina interioare din categoria celor garantate (fara posibilitatea
alegerii pozitiei pe o anumita punte) si se nominalizeaza cu cel mult o
saptamana inainte de plecare. Agentia nu se face responsabila in cazul in care
apar nemultumiri legate de acest aspect. De asemenea, linia de croaziera poate
face un upgrade la una sau mai multe cabine (un schimb dintr-o categorie
inferioara la o categorie superioara) fara o informare in prealabil si in mod
aleatoriu iar agentia nu poate fi trasa
la raspundere. In porturile in care opreste vasul, turistii au posibilitatea sa
cumpere excursii de la biroul de turism aflat la bord sau sa isi faca propriul
program, insotitorul roman neavand obligativitatea de a-i insoti.
Copiii minori
pot calatori doar: a) insotiti de ambii parinti b) insotiti de unul dintre
parinti care sa aibe acordul notarial al
parintelui care nu calatoreste ( sau incredintare prin hotarare
judecatoreasca definitiva, certificat de deces ); c) insotiti de un adult cu
certificat de cazier judiciar in original si acordul notarial al ambilor
parinti. Copiii care nu au carte de identitate, vor calatori obligatoriu cu
pasaportul.
Turistul are
obligatia sa se asigure ca documentele de calatorie precum cartea de identitate
sau pasaportul, nu sunt deteriorate (in special elementele de siguranta si/sau
poza). Atentie: Cartile de identitate romanesti emise inainte de anul 2009 nu
sunt recunoscute ca documente de calatorie in Norvegia. Pentru toate celelalte
state din afara Uniunii Europene si pentru acele state pentru care cetatenii
romani nu au nevoie de viza de intrare, accesul se face pe baza pasaportului
valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Pentru tarile in
care cetatenii romani au nevoie de viza de intrare, este necesar pasaportul
valabil cel putin 6 luni de la data terminarii calatoriei. Anumite state nu
permit accesul ca pasaport temporar sau nu aplica vize pe pasaport temporar, de
aceea va rugam sa consultati serviciul consular al tarii in care intentionati
sa faceti deplasarea sau va consultati in aceasta privinta cu agentia de
turism. Atentie, persoanele recent casatorite au obligatia de a-si schimba
Cartea de Identitate anulata de autoritati (perforata/ taiata).
Pentru a
consulta lista statelor pentru care nu este necesara viza de intrare sau
informatii suplimentare legate de calatoria cetatenilor romani in strainatate,
accesati site-ul Politiei de Frontiera www.politiadefrontiera.ro sau al Ministerului de Externe www.mae.ro/travel-conditions.
Pentru a evita eventuale situatii de confuzii
sau neintelegeri, turistii au obligatiia ca la inscriere sa citeasca Conditiile
Generale de Participare.